De praktijk

Orthodontie praktijk Edison is gevestigd in hartje Utrecht. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring in de orthodontie en blijven ons bezig houden met de nieuwste ontwikkelingen over het gebit en de juiste beugels die daarbij passen. Ook blijven wij bij met de nieuwste technieken, dit is ook terug te zien in onze super moderne praktijk!

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Het houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. De term orthodontie komt van de Oudgriekse woorden orthos (recht) en odontos (tand). Maar de orthodontist doet meer dan alleen tanden recht zetten. Hij houdt zich ook bezig met het beïnvloeden van de groei van kaken zodat een harmonieus gelaat ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orthodontische afwijkingen zijn grofweg in te delen in twee categorieën: afwijkingen die het gevolg zijn van een verkeerde groei van de kaken en afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. Veel patiënten hebben een combinatie van beide.

Fotogalerij: De praktijk »

De vorm van tanden, kiezen en kaken is gedeeltelijk erfelijk vastgelegd. Aangeboren afwijkingen, zoals schisis (hazenlip) of een overmatige groei van de onderkaak (centenbak), kunnen de ontwikkeling van het gebit en kaken verstoren, maar dit geldt ook voor invloeden van buitenaf.