Nieuwsoverzicht

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van moderne orthodontie. Ook het laatste wetenswaardigheden omtrent onze praktijk delen wij op deze pagina.

 1. Beste zorgverzekeraars voor orthodontie

  piggy_bank

  Als Vereniging van Orthodontisten vinden wij het belangrijk u op duidelijke en overzichtelijke wijze informatie te verschaffen over orthodontie. Dit betreft natuurlijk niet alleen vakinhoudelijke informatie maar hier hoort natuurlijk ook een actueel en onafhankelijk samengesteld overzicht van vergoedingen door de zorgverzekeraars bij.

 2. Orthodontisten positief over vrije tarieven mondzorg

  schippers

  De Tweede Kamer heeft tijdens de vergadering van donderdag 30 juni ingestemd met het voorstel van minister Schippers voor een driejarig experiment met vrije tarieven in de mondzorg. De Vereniging van Orthodontisten staat positief tegenover dit besluit. Vanaf 1 januari 2012 komt er meer duidelijkheid over prijzen en kwaliteit van de verschillende behandelingen. Dit betekent dat de patiënt een grotere keuzevrijheid krijgt en dat de dienstverlening van de orthodontist nog beter aan kan sluiten op de wensen van die patiënt.

 3. Kwaliteit orthodontisten Nederland voortreffelijk

  In diverse onderzoeken is aangetoond dat het kwaliteitsniveau van orthodontische zorg in Nederland is hoog. In sommige onderzoeken wordt zelfs gesproken over een voortreffelijke kwaliteit. De vier jaar durende fulltime specialistenopleiding aan de universiteit vormt de basis voor deze hoge kwaliteit. Maar ook op andere manieren wordt de kwaliteit van de behandeling van orthodontisten bewaakt en verbeterd.