SOS / klachten

Bij ernstige klachten buiten onze openingstijden kunt u hier kijken voor de nooddienst. Wij adviseren u echter eerst hieronder bij de lijst met veel voorkomende problemen te kijken. Mogen wij u er op wijzen dat wij ook handige instructiefolders hebben.

Wat te doen bij klachten

  • Kapotte beugel Een orthodontist (soms ook beugeltandarts genoemd) is een tandarts-specialist die na afronding van de tandheelkundestudie een 4-jarige fulltime-specialistenopleiding aan de universiteit heeft gevolgd.
  • Gesprongen draad Een orthodontist houdt zich bezig met het bestuderen van de vorm, groei en ontwikkeling van het gebit en de kaken en het optimaliseren van de stand van het gebit en de kaken door middel van beugels.
  • Blaren in de mond De termen orthodontist en orthodontie komen van de oud-Griekse woorden orthos (recht) en odontos (tand).
  • Losse elastiekjes Orthodontisten werken meestal samen met verschillende medewerkers in een eigen praktijk. In nauwe samenwerking met andere specialisten zijn orthodontisten ook vaak betrokken bij de behandeling van patiënten met aangeboren afwijkingen van het gezicht.
  • Kussen met een beugel? Orthodontisten werken meestal samen met verschillende medewerkers in een eigen praktijk. In nauwe samenwerking met andere specialisten zijn orthodontisten ook vaak betrokken bij de behandeling van patiënten met aangeboren afwijkingen van het gezicht.